Đorđević: Podbacili smo u najvažnijoj utakmici, bilo je previše individualnosti [VIDEO]

Srbija je poražena od Argentine na Mundobasketu, i ostaje da se bori za plasman od petog do osmog mesta. Da li će „orlovi“ uspeti da se domognu OI u Tokiju preko ovog turnira, zavisiće za početak od preostalih mečeva polufinala.

Selektor Aleksandar Đorđević je nakon meča istakao da je ekipa odigrala najlošije najvažniju utakmicu na turniru, usput pohvalivši Argentinu.

Podbacili smo u najvažnijoj utakmici. Izdešavalo se mnogo stvari koje su uticale na sve ovo. U trećoj četvrtini smo se vratili u stabilnost, ali četvtu nismo otvorili na pravi način. Mislim da su zasluženo pobedili. Odigrali su sjajnu utakmicu, pod kontrolom., pre svega njihovim bekova. Kampaco je potpuno dominirao. Njegova rešenja su bila specijalna. Imaju fanatstičan talenat za dodavanje. Te trojke koje se postignu u poslednjim trenucima su nas sputavale, rekao je Đorđević nakon meča.

Igra na celom turniru je za duboku analizu, a Đorđević je naglasio da ekipa ipak nije izdržala nametnuti veliki pritisak.

Sa naše strane mnogo žurbe i grešaka, koje su trebale da se odigraju strpljenjem, malo više izgrađenih akcija. Bjeličina izjava pokazuje da su imali pritisak, jedna mentalna stvar, za koju smo mislil da ne postoji i da će ova grupa momaka to izdržati. Ja i dalje mislim da smo jaka grupa momaka. Nismo bili svi prisutni od početka,a ovakvi se turniri igraju iz bazičnih priprema. Falila su nam dva igrača koji znaju da igraju ovakve utakmice. Teodosić i Milosavljević. Bilo je previše individualnosti. Bez talenta se ne može, ali smo neke stvari morali da tražimo u boljoj saradnji.

Do kraja turnira ostaju još dve utakmice i potrebno je da se ekipa maksimalno podigne iz ovajve situacije.

Postoje još dve utakmice, treba dići glavu. To peto mesto može da odlučuje za odlazak na OI. Da dignemo glavu, da izanaliziramo i ponovo da se kroz trening dignemo. Nažalost, tako je kako je, ali to je sport, kazao je Đorđević i još jedanput se zahvalio Vasi Micić na ostanku uz tim, uz napomenu da se još uvek ne zna da li će ostati sa ekipom do kraja Mundobasketa.

Komentari
Advertisements