Šest reprezentacija obezbedile vize za OI, evo šta čeka Srbiju

Nakon prve dve utakmice polufinala Mundobasketa 2019, poznate su još neke stvari što se tiče plasmana na Olimpijske igre u muškoj košarci.

Do sada je poznato šest od 12 učesnika: SAD, Argentina, Australija, Nigerija, Iran sa SP, a pridružiće im se i domaćin Japan.

Još dva tima iz Evrope učesnik OI u Tokiju 2020 dobiće se na SP u Kini. Španija je na pragu plasmana, a u igri su Francuska, koja se sastaje četvrtfinale se SAD i Češka, koja se bori sa Australijom. U slučaju poraza evropskih ekipa, plasman od petog do osmog mesta odrediće još jednog učesnika sa Starog kontinenta, a to će biti pobednik razigravanja.

Nakon Mundobasketa ostaće još četiri upražnjena mesta, a te ekipe će se dobiti na kvalifikacionim turnirima, koji će se održati tokom juna 2020.

Učesnici kvalifikacija će biti: Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska, kao i tri od četiri evropske selekcije, (Srbija, Francuska, Poljska ili Češka).

FIBA će dodeliti još četiri vajld karte, prema plasmanu na listi u okviru zona, a na OI će pobednici ta četiri kvalifikciona turnira.

Komentari
Advertisements