Diplomatski pasoši za trofejne srpske odbojkašice!

U saopštenju Ministarstva, koje prenosimo u celosti, stoji:

Reprezentativke Srbije dobile su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na mnogim takmičenjima.

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali, rekao je ministar Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije, rekla je Maja Ognjenović, kapiten tima, u ime svih odbojkašica koje su dobile diplomatske pasoše, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Prijemu u Ministarstvu inostranih poslova prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

Komentari
Advertisements