Đorđević: Da se podignemo i pokažemo ponos [VIDEO]

Saša Đorđević

Umesto u dugo očekivanom finalu, košarkaši Srbije i SAD će se na Svetskom prvenstvu u Kini sastati u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta. Selektor našeg tima Aleksandar Đorđević veruje da će igrači, kojima je teško pao poraz u četvrtfinalu, biti motivisani za „utakmicu za prestiž i ponos“, kako je rekao.

– Ne treba o Amerikancima da trošim reči. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu. Znali su gde i kako da ih napadnu. Iskoristili su svoje iskustvo da privedu utakmicu fantastičnom kontrolom do kraja. Iskreno, mnogo više smo se spremali za Francuze, misleći da ćemo ih sresti u sutrašnjoj utakmici, koja bi nam uz pobedu obezbedila plasman na Olimpijske igre. Do toga neće doći, pa nas očekuje utakmica za prestiž i ponos, rekao je Đorđević.

Selektor ne sumnja u motive svojih izabranika.

– Mislim da će biti maksimalno motivisani. Svaka utakmica na Svetskom prvenstvu je izuzetno značajna u karijerama svih nas, ne vidim zašto ova ne bi bila. Duel dve reprezentacije koje su na papiru slovile za kandidate za medalje i može da bude veliki izazov.

Aleksandar Đorđević

Đorđević ističe da je poraz od Argentine ostavio trag, ali smatra da će „orlovi“ to prevazići do duela sa Amerikancima.

– Atmosfera u ekipi je dobra. Naravno, svima je krivo, celo leto smo radili za to i nije lako kada dođe ovakvo rezultatsko razočaranje. Znamo šta nam je činiti, treba se dići, okrenuti se pripremi, koncentraciji, želji, ponosu i tu tražiti motivaciju za sutrašnji meč, zaključio je Đorđević.

Pogledajte konferenciju za medije Aleksandra Đorđevića:

Komentari
Advertisements