Binić: Zvezda može mnogo protiv Bajerna, ukoliko se ne uplaši

Nekadašnji fudbaler crveno-beli Dragiša Binić, optimističan je po pitanju učinka Crvene zvezde u Ligi šampiona i njihovog duela sa Bajernom.

Binić se prisetio velike pobede u Minhenu od 2:1, 10. aprila 1991.

– Specifični smo bili, otud nezainteresovani za ime rivala. Istovetno je bilo i s Bajernom, verujte, bez posebne pripreme za minhenski duel. Strahovali nismo, naprotiv. Bavarci bili u problemu kako samo s desetoricom i golmanom da sačuvaju gol. Njima je bilo potrebno duplo više igrača da bi pokrpili brojne rupe u linijama tima, rečju: nisu znali koga bi pre da čuvaju. Jedan od nas je s lakoćom driblao dvojicu, trojicu u cugu, drugi imao čudesne pasove, treći brzinu, četvrti pogađao i iz polušansi, peti fascinantno „čitao” pucanje zone, šesti neshvatljivo usamljen držao levu stranu, sedmi umešno kvario igru sa snagom za dve utakmice, osmi… Ko je nas mogao da pohvata, tad?

Prokomentarisao je novi tim Zvezde i dodao da bi mogli da ostvare povoljan rezultat protiv ekipe iz Minhena.

– Mnogo, ako se ne budu uplašili i isključivo branili. Što više imali loptu pod 90 i 75 stepeni, što manje paralelnih i unazad poslatih pasova. Uz podrazumevano racionalno trčanje, kolegijalno dopunjavanje, pravovremeno pridodavanje i naposletku, želju za golom. Visoko bih igrao, vertikalu od 40 metara držao između špica i štopera, latentno pritiskao njihovu zadnju liniju poput Barselone. Nekom namenio glavnu ulogu iz drugog plana, biće napadači dobro čuvani. Nemci bi tad bili u problemu, velikom. Zvezda ima dobre fudbalere, kadre da agresivnom igrom zbune protivnika i pobede. Ili, što ne bi bilo loše, remiziraju s golom u mreži Nojera, rekao je Binić za Sportski žurnal.

Komentari
Advertisements