Đorđević: Mi smo tim, šira analiza drugom prilikom [VIDEO]

Košarkaši Srbije pobedili su SAD u Donguanu u borbi za plasman od petog do osmog mesta, i ispunila cilj zacrtan pre nekoliko godina. Ipak, vreme i mesto nije ono kojem su se „orlovi“ nadali.

Selektor Aleksandar Đorđević naglasio je timsku igru i pohvalio svoje izabranike.

Očigledna je bila velika želja i sportska dužnost da reagujemo na ovaj način. Mi smo tim, grupa i znamo šta nam je činiti na ovim mečevima. U porazima i u pobedama smo zajedno. Pokazali smo da možemo da igramo dobru košarku, ali nažalost igramo samo za čast, rekao je Đorđević nakon meča.

O samoj utakmici selektor „orlova“ je rekao:

Utakmica ko utakmica, otvorena na fantastičan način. Verujem da je i njih ovo iznenadilo. Pogađali smo šuteve sa distance. Odigrali smo sa dobrom kontrolom i malo izgubljenih lopti. Uspeli smo danas da dobro branimo njihovu timsku tranzicionu igru. Da budemo iskreni za njih je ova utakmica došla u veoma teškom trenutku.

Đorđević je širu analizu Svetskog prvenstva ostavio za neku drugu priliku.

Španija, Francuska, Litvanija, Argentina, Amerika, Kanada, Grčka to su naši rivali i biće godinama. Španija je bila spremnija. Analiziraćemo sve prvom prilikom, kada se sve završi, u nekom drugom ambijentu, dodao je selektor Srbije.

Komentari
Advertisements