Za prestiž i ponos

Košarkaši Srbije

Kako je američka reprezentacija eliminisana sa Mundobasketa, srpski ,,orlovi“ raširenih krila dočekaće ih pred današnji duel bez takmičarkog značaja.

S obzirom na to da je Francuska prošla dalje i da će nastupati u polufinalu, kao i Španija, Argentina i Australija, Srbija je izgubila šansu da se direktno plasira na Olimpijske igre.

Priznajmo, nismo očekivali Ameriku, nego Francuska, ne samo zato što su važili za jaču ekipu, nego i zbog nade da ćemo ipak motivisani mogućom kvalifikacijom na još jedno jedno veliko takmičenje ući u ovaj meč. I onda se desilo: ,,Da li je moguće? Sve je protiv nas“. Razočaranje, naborano čelo, šok na licima i diskusija puna negativne energije, o tome zašto uopšte igramo sledeću utakmicu, mogla je da počne.

Evo zašto. Zato što smo i u porazu veliki, jer nas ne definišu samo uspesi i pobede, nekada moraš da se udariš i padneš da bi naučio da ustaneš. Nekad pobediš, a nekad naučiš. Mi ćemo u četvrtak, kao i svaki put izaći puni duha i samopouzdanja na teren, jer preko puta nas ne čeka bilo ko, tamo je Amerika.

Nismo uspeli da osvojimo medalju, ali smo i dalje u mogućnosti da ostvarimo veliku pobedu, koja će nahraniti naš duh. Mi smo tim i kada nije uvek lako. Za ponos.

Komentari
Advertisements