Đorđević potvrdio: Napuštam reprezentaciju!

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević je na utakmici za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini poslednji put vodio reprezentaciju Srbije.

Dosadašnji selektor je na konferenciji za novinare posle meča u Pekingu potvrdio nagađanja da pušta nacionalni tim.

Đorđeviću je istekao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, a on je o svojoj odluci da ne produži saradnju obavestio igrače.

– Rekao sam već igračima, vreme je. Nije bilo razgovora o nastavku saradnje, ne do sada. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu da to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat, rekao je Đorđević.

On je precizirao da je odluku doneo pre Svetskog prvenstva u Kini.

– Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Dugujem zahvalnost ljudima iz saveza, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču, poručio je Đorđević.

Prvo veliko takmičenje na kojem je Đorđević kao selektor predvodio Srbiju bilo je Svetsko prvenstvo 2014. u Španiji, kada je naš tim mimo svih očekivanja osvojio srebrnu medalju.

Isto odličje „orlovi“ su sa Đorđevićem osvojili i 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i pre dve godine na Evropskom prvenstvu.

Hvala Sale!

Komentari
Advertisements