Slovačka u arhivi, na redu je Španija

Slobodan Kovač

Odbojkaški reprezentativci Srbije rekli su da je današnja laka pobeda nad Slovačkom zaboravljena i da „svim silama“ idu na Španiju.

– Pozitivna atmosfera je od početka priprema. Jako lepa pobeda, čestitke igračima i stručnom štabu. Malo smo se opustili u trećem setu, ali smo priveli kraju kako treba. Idemo sada svim silama na Španiju da pobedimo tu utakmicu, rekao je Aleksandar Okolić posle utakmice u Antverpenu.

Srbija je sa 3:0 u setovima pobedila Slovačku i tako trijumfovala i u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu.

– Slovačka nije nimalo laka ekipa, ali smo rutinski priveli meč kraju. Zaboravili smo ovu utakmicu, okrećemo se Španiji, protiv koje neće biti lako, ali se nadamo još jednoj pobedi, da zauzmemo prvo mesto i izbegnemo malo jače protivnike, kazao je Petar Krsmanović.

Selektor Slobodan Kovač je protiv Slovačke kalkulisao sa sastavom, pa su tako Atanasijević i Podrščanin ostali na klupi.

– Sasvim je normalno da na ovako dugom turniru probam da igram sa svim igračima i da ih držim u formi. Slovačka je bila idealna prilika za to. U jednom trenutku smo imali mali problem sa njihovim blokom. Koncentracija igrača je bila na visokom nivou i priveli su meč kraju sa maksimalnih 3:0, rekao je Kovač.

Sledeći rival je Španija.

– Nezgodan rival. Moramo da igramo 100 posto. Znam da igrači već polako razmišljaju o meču sa Belgijom, ali moramo da idemo korak po korak. Španija je treći korak, da bi došli do vrha moramo da preskočimo i taj treći korak. Angažovanost svakog igrača mora da bude na maksimalnom nivou da bi stigli do pobede, zaključio je Kovač.

Utakmica protiv Španije igraće se u ponedeljak od 20.30, a potom 18. i 19. septembra slede dueli sa Belgijom i Austrijom.

Komentari
Advertisements