Vuletić: Beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala

Vladimir Vuletic

Način na koji je Crvena zvezda došla do preokreta i pobede nad Inđijom u 8. kolu Super lige primorao je i sportskog direktora crveno-belih Mitra Mrkelu da potvrdi ono u šta su se uverili svi koji veruju svojim očima.

Sudija Igor Stojilković je „častio“ crveno-bele penalom, iako je prekršaj nad Vukanovićem napravljen izvan kaznenog prostora, posle čega je Mrkela izjavio da je postojao previd arbitra i da se Zvezda, između ostalog i zbog takvih situacija, zalaže za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal.

Na ovu Mrkelinu izjavu reagovao je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić i podsetio da je Zvezda jedini klub koji nije imao predstavnika na sednici Zajednice Super lige na kojoj je formirana Radna grupa za uvođenje VAR tehnologije.

Izjavu profesora Vuletića prenosimo u celosti:

– Linglong Super Liga Srbije sve više podseća na Kamijevu “Kugu”, na beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala.

Sinoćni teatar apsurda na našem najdubljem stadionu lansirao je u orbitu novu zvezdu koja je svoj zvezdani uspon započela u prvom kolu na večitom derbiju Omladinske lige Srbije.

Mi živimo u vremenu pomamne sladostrasne žedji jednog kluba za beščašćem, urušavanjem svakog oblika zakonitog ponašanja, etičke izvitoperenosti sve pozivajući se na zakon i etiku.

Tako sportski direktor ovog kluba govori o tome da se taj klub zalaže za hitno uvodjenje VAR tehnologije. On za istinu ne haje jer zna da istina živi daleko od te izjave:

FK Partizan je tri puta podnosio inicijativu FSS-u za uvodjenje VAR-a.

1. Jun 2017.

2. Avgust 2018.

3. Februar 2019.

Krajem marta 2019., Zajednica Super Lige i Prve lige Srbije usvaja zahtev Fudbalskog kluba Partizan i formira Radnu grupu za uvodjenje VAR tehnologije.

Na toj sednici JEDINO FK Crvena zvezda nije bio prisutan.

Na jedinom i to nezvaničnom pripremnom sastanku Radne grupe, održanom početkom septembra JEDINO FKCZV ne šalje predstavnika.

Istovremeno, Izvršni odbor FSS tokom leta UKIDA podelu bodova i zadržava plej of sistem takmičenja bez konsultacija sa klubovima i to nakon prošlogodisnjeg bezuspešnog pokušaja FK Crvena zvezda da podelu bodova ukine na sednici Zajednice. Tadašnjim izjašnjavanjem, klubovi su tu inicijativu odbacili. Sada se ona ostvarila preko IO FSS i to protivno preporuci UEFA da se svaka promena sistema takmičenja ne može primeniti na nastupajuću sezonu. To pravno načelo, vacatio legis, (odlaganje primene zakona kako bi se subjekti privikli na njegovo dejstvo) brutalno je zgaženo od strane IO FSS.

Podsećanja i istine radi: inicijativu za podelom bodova u plej ofu svojevremeno je podneo FK Crvena zvezda i tada su svi glasali za izuzev FK Partizan! Sada se, godinama kasnije, taj isti inicijator pojavljuje sa inicijativom ukidanja svoje nekadašnje inicijative!

Svaki gol, koji Partizan uspe da postigne u ovakvoj ligi, pod ovakvim lakozaobilaznim pravilima, proširenim šesnaestercima i aut linijama, liči na “ljubav u doba kolere.”

Mi ostali, rečima velikog Dzona Stjuarta Mila moramo biti svesni da “čovek, koji nema ništa za šta je voljan da se bori, ništa što mu je važnije od njegove sopstvene sigurnosti, je bedno stvorenje i nema šanse da bude slobodan, osim ako ga takvim ne učine bolji ljudi nego što je on”, navodi se u izjavi profesora Vladimira Vuletića, potpredsednika FK Partizan.

Komentari
Advertisements