Brežančić pred AZ: Ne treba da ih se plašimo, bili su bolji kada sam ja igrao tamo

Rajko Brežančić

Partizan dočekuje AZ Alkmar u prvom kolu L grupe Lige Evrope.

Utakmica na stadionu u Humskoj, kojoj će prisustvovati deca mlađa od 14 godina i njihovi treneri, na programu je u četvrtak, 19. septembra od 21 sat.

Najbolji sagovornik u vezi sa holandskim predstavnikom je nekadašnji fudbaler AZ Alkmara Rajko Brežančić.

Levi bek Partizana je u razgovoru za klupski sajt opisao život u Holandiji i način na koji igraju tamošnje ekipe.
Ja sam iz Čukaričkog otišao u Az Alkmar, to je bilo 2016. godine ako se ne varam. Holandija je prelepa zemlja, mala, uređena, sve super, samo su ljudi mnogo hladni, što mi se ne sviđa, baš sam o tome juče pričao u jednom intervjuu, jedino mi se to ne sviđa. Nema onoga da posle treninga ideš na kafe, ručkove, nema ništa od toga. Ako se ide na kafu plaća svako svoje, to sam video prvi put u životu i rekao sam da više ne idem sa njima. Što se tiče fudbala, Holanđani k’o Holanđani, imaju mnogo dobre ekipe, međutim, ne posvećuju mnogo pažnje odbrani, više se igra u napadu. Koja god ekipa u Holadiji, niko ne posvećuje pažnju odbrani, svi gledaju samo napred i to je to
, rekao je Brežančić za klupski sajt.

Što se tiče sadašnjeg tima AZ Alkmara, Brežančić veruje da Partizan može da se izbori sa njima i ostvari povoljan rezultat.

Iz ove ekipe poznajem samo dva igrača, štopera Ron Vlara i drugog štopera Grka, tako da što se toga tiče, ekipa se dosta promenila, oni igraju taj ofanzivni fudbal, karakteristični su po tome. Mi treba jednostavno da igramo našu igru, ne treba da ih se plašimo, nisu oni neki bauk, niti su nešto posebno, po meni, bila je mnogo bolja ekipa kada sam ja bio tamo, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo, dodao je iskusni defanzivac.

Komentari
Advertisements