Obradović: Konkretan poziv nisam dobio, ali…

Saša Obradović

Aleksandar Đorđević napustio je kormilo selektora košarkaške reprezentacije Srbije, a srpski mediji pišu kako je glavni kandidat za njegovog naslednika Saša Obradović.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje je u razgovoru za Mozzart sport, istakao da ima želju da postane selektor Srbije, ali da do sada nije imao kontakta sa ljudima iz KSS.

I ja sve čitam iz novina, sa portala… Konkretan poziv nisam dobio. Verovatno je potrebna procedura, postoje kandidati za to mesto pod jedan, dva, tri… Verujem da svi srpski košarkaški treneri imaju želju da vode naš nacionalni tim. Nikad nisam krio, to je i moj san. Ali, prvo je potrebno analizirati Mundobasket, reći kakav je program i cilj za naredni period, pa tek potom odrediti selektora, rekao je Obradović za Mozzart sport.

Trener Monaka ne želi konkretno da govori na ovu temu, ali je potvrdio da bi mu bila čast da postane selektor Srbije.

Tu priču nisam otvorio jer još nemam konkretan povod za tako nešto. Moram da znam gde sam, neko drugi treba da povuče prvi potez, ne mogu napamet da pričam. Mesto trenera srpske reprezentacije pre svega je pitanje časti. Nekom ko je patriota, kome je košarka sve dala, ne treba puno da vaga. E sad, kakvi će ciljevi biti postavljeni, rezultati ostvareni zavisi od mnogo faktora. Ko će se od igrača odazvati pozivu selektora, ma ko to bio, kako će igrati, da li će biti povređenih košarkaša…, dodao je Saša Obradović.

Komentari
Advertisements