Danilović: Nećete me posvađati sa Saletom i Dejanom, o novom selektoru za mesec-dva [VIDEO]

Predrag Danilović

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović obratio se javnosti na konferenciji za novinare u Kući košarke.

Danilović je ocenio da je peto mesto naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu neuspeh, a govorio je i o spekulacijama o poremećenim odnosima između njega i dosadašnjeg selektora Saše Đorđevića i generalnog sekretara Dejana Tomaševića.

Bilo je reči i o nasledniku Đorđevića na klupi nacionalnog tima.

– Načuo sam da je lakše doći nego do mene nego do Kim Đong Una i pošto sam načuo da sam pogrdne reči izgovorio mom prijatelju Saletu Đorđeviću i posvađao se sa Tomaševićem, da razjasnimo i te teme za tabloidne medije. Svako moje obraćanje tokom velikog takmičenja tumačilo bi se kao rad iza leđa selektoru. Dovoljno iskustva imam i dovoljno sam pametan da znam da se takve stvari ne rade. Moram da vas razočaran, niti smo imali bilo kakav konflikt, niti sam mom velikom prijatelju bilo šta ružno rekao, istakao je Danilović.

I za njega je peto mesto na Mundobasketu neuspeh.

– Naravno da smo pogrešili, naravno da je neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh. Pitanje gde smo pogrešili nije za predsednika KSS, jer naša uloga je bila da stvorimo najbolje uslove i obezbedimo najbolje trenere svim selekcijama.

Danilović se ponovo vratio na spekulacije o svađama sa nekadašnjim saigračima.

– Ako mislite da će izmišljeni naslovi posvađati Dejana, Saleta i mene, to je ćorak. Ja se Đorđeviću zahvaljujem na svemu što je dao srpskoj košarci kao igrač i kao trener. Jedan neuspeh, a to je peto mesto na Svetskom prvenstvu, ne može da okrnji ni za delić njegovo ime.

Danilović je rekao da ne razmišlja o ostavci, a zatim govorio o izboru novog selektora.

– Razmislićemo narednih mesec-dva, nećemo da presečemo preko kolena, ali nećemo ni da čekamo poslednji čas, jer nas u februaru očekuje prvi prozor FIBA. Na kraju ću ja kao predsednik preseći i odlučiti, precizirao je Danilović.

Saša Obradović i Igor Kokoškov se pominju kao kandidati za novog selektora.

– Bilo bi neodgovorno sa moje strane da dva dana posle prvenstva kalkulišemo sa imenima. Niko od pominjanih u javnosti nije kontaktiran jer bi to bilo nekorektno prema Saletu Đorđeviću.

Upitan da li je razgovarao sa Đorđevićem o produžetku saradnje pre Svetskog prvenstva, Danilović je odgovorio:

– Razgovarali smo kao i obično i neki dogovor je bio da posle Svetskog prvenstva sednemo i vidimo šta dalje.

Danilović je otkrio da će i Srbija biti kandidat za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i da je o tome razgovarao sa predsednikom države i dobio podršku.

Komentari
Advertisements