Trinkijeri: Nije vreme da budem zadovoljan, već da napravim sledeći korak

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je najvažnije kako tim izgleda na početku nove sezone.

Crno-beli su tokom pripremnog perioda zabeležili sve pobede posle mečeva sa Darušafakom, Makabijem iz Tel Aviva, Arkom i Mornarom, uz osvajanje turnira u rumunskom Klužu kada su pobedili turski Fenerbahče, koji vodi Željko Obradović.

– Nisu bitne pobede, već kako tim izgleda i kako radimo. Imamo puno posla, u odbrani smo zbilja dobra ekipa, a u napadu još moramo da radimo. Novi igrači su brzo uklopili u sistemu i još mnogo, mnogo stvari treba da počnemo da gledamo, shvatamo, organizujemo. Sve mi je jasno, a to su pokazale ove utakmice – šta možemo i šta ne možemo. Nije vreme da budem zadovoljan, već je vreme gledam i da znam gde ruke da stavim, kako da se napravi sledeći korak. Idemo dalje, rekao je Trinkijeri na promociji novog dresa.

Italijan je kazao da će ekipa da se prilagođava i uigrava još nekoliko meseci, s obzirom na veliki broj novih igrača.

– Nisam imao nikakva očekivanje, jer je kompletno nova ekipa. Želeo sam da mi ekipa pokaže put. Napravio sam ekipu sa jednim sistemom i filozofijom, ali posle na terenu moraš da vidiš da li to igračima prija. Neke stvari su me oduševile, a na nekim stvarima još moramo dosta da radimo. Kompletno se promenila košarka i mi ćemo do decembra da budemo u procesu rada. Igraćemo i probati da dobijemo svaku utakmicu, rekao je Trinkijeri.

Među crno-bele treba da dođe i Stefan Birčević koji je igrao za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini, a Trinkijeri je objasnio da je u ovom trenutku najvažnije da se on odmori.

– Želo bih da se odmori, jer je celo leto bio na priprema, posle na SP u Kini. Želim da se vrati svež koliko god je to moguće. Ne znam da li će igrati u četvrtak, a najverovatnije će se u tim uklopiti u Zagrebu, zaključio je trener crno-belih.

Košarkaši Partizana u četvrtak u „Štrak areni“ dočekuju grčki AEK od 18 sati, a od 26. do 29. septembra u Zagrebu očekuje ih Superkup ABA lige, gde će u četvfinalu igrati protiv Mega Bemaksa.

Komentari
Advertisements