Janković o prelasku u AEK, Trinkijeriju i burnom odlasku iz Zvezde

Partizan od 18 časova dočekuje atinski AEK u Štark Areni u prijateljskom susretu.

Sa žuto-crnima iz Atine doputovao je i Stefan Janković, koji će za grčki klub nastupati kao pozajmljeni košarkaš Partizana.

U razgovoru za Sport klub, krilni centar je naglasio da je imao turbulentnu sezonu u crno-belom dresu I da je bilo vreme za promenu.

Po završetku sezone počela je priča o mojoj budućnosti. Iz Zvezde sam došao u Partizan da bih imao bolju košarkašku situaciju i stvarno jeste bilo bolje, ali tokom sezone mnogo toga se promenilo. Nisam došao sa Trinkijerijem i kasnije tokom sezone se videlo da nismo pronašli hemiju. Super sam ja sa Andreom, on je sjajan trener, ali jednostavno dogodi se, ne mogu uvek igrač i trener da se uklope i nađu zajednički jezik. Pričam o terenu, sve ostalo je bilo stvarno super. Kad je on došao uloga mi se mnogo promenila. Promenio se sistem i cela sezona mi je bila turbulentna. Odigram jedan meč dobro, pa me deset nema. Nije išlo u korist ni klubu ni meni da ostanem, iako me je Trinkijeri po završetku sezone zvao i rekao da me vidi u ekipi u sezoni 2019/20. Međutim, kada su počele pripreme odlučili smo da je bolje da odem. Posle turbulentne sezone svakako je bilo vreme za promenu, rekao je Janković za Sport klub.

Janković veruje da je napravio dobar izbor prelaskom u AEK.

Ni Partizanu ni meni ne bi značilo da sam ostao i imao sezonu kao prethodnu. Potrebno mi je da igram, zvali su me trener AEK Ilias Papateodoru i generalni menadžer Dragan Šakota i brzo smo se dogovorili. Mislim da sam doneo najbolju odluku za svoju karijeru. Srećom, nije bilo peripetija kao prilikom prelaska iz Zvezde u Partizan.

Mnogo bure izazvao je Jankovićev prelazak iz Crvene zvezde u Partizan. Bivši student Univerziteta Havaji iskreno je objasnio celu situaciju koja se dogodila prošlog leta.

Nema kajanja! Svi znamo šta se sve dešavalo tih meseci, a ja sam sve vreme ćutao. To mi je jedino žao i zbog toga se jedino kajem. Dok sam bio u Zvezdi ništa loše nisam pričao o Partizanu, kao što kasnije ništa loše nisam pričao o crveno-belima. Nisam na to gledao kao navijač, košarka je jednostavno moj posao. Nisam odrastao u Srbiji i neke stvari su me iznenadile i pogodile. Pustio sam da se kroz medije provlače svakakve izjave, svakakve laži… Sve je to potrajalo i kajem se što se tada nisam oglasio. Nisam dao nijednu izjavu, a bilo mi je nerealno da čitam neke detalje koje sam prvi put čuo o sebi. Žao mi je što nisam rekao svoju stranu priče. Bilo mi je svega preko glave. Srbin sam, ali nisam ovde odrastao i drugačiji mi je mentalitet. Nikad nisam bio navijač. Osetio sam rivalstvo između večitih rivala i žao mi je što se i danas toliko priča o tom transferu. Volim svoju zemlju i sve poštujem. Otac mi je okoreli Zvezdaš, moji su iz Foče… Nisam znao kako da se ponašam u datom trenutku, bilo je i pretnji, ali sve sam podneo muški. Onaj ko me ne poznaje možda misli da mrzim Zvezdu, ali to je tako kod nas. Malo sam se i razočarao u narod. Moja odluka je bila isključivo košarkaška i ponovo bih isto uradio. Ne kajem se, dodao je Stefan Janković.

Komentari
Advertisements