Dušan Savić: Ne želim samo decu na tribinama, a evo u čemu je Zvezdin osnovni problem

Dušan Savić

Legendarni napadač Crvene zvezde, Dušan Savić, odigrao je mnogo večitih derbija u karijeri, a pred ovaj 161. po redu istakao je u prvi plan problem sa kojim se suočavaju crveno-beli.

Savić je, osvrćući se na poraz u Minhenu, izjavio da njegov bivši klub sada kupuje neke „leve“ igrače koji ne bi mogli da igraju u drugim klubovima.

Moram da podsetim ljude, u naše vreme je postojala starosna granica zbog koje do 28 godine nismo mogli da odemo u inostranstvo, pa su klubovi mogli da sačuvaju tim. Sada klubovi prodaju najtalentovanije igrače da bi preživeli. Kupujemo, usuđujem se da kažem, i neke „leve“ igrače, koji ne mogu da igraju nigde osim kod nas. Nekada i pogodimo s kupovinom, rekao je Savić tokom gostovanja u emisiji „60 minuta sa Vladom i Acom“ na Maxbet radiju.

On je prokomentarisao i meč Partizana i Alkmara, odnosno preko 20.000 dece na tribinama, rekavši da ne bi voleo da večiti derbi posmatraju samo deca.

Apsolutno ne. Naravno, bilo bi lepo da dođu deca u pratnji njihovih roditelja. Derbi je najsvečaniji dan u srpskom fudbalu i za igrače i za navijače. Ljudi su na selu oblačili odela, odlazila u kafanu, a onda na utakmicu. To je stvarno bila svetkovina. Što se današnjeg derbija tiče, bilo bi lepo da podseti na stara vremena i kad bi još pobedila Zvezda, to bi bilo najlepše, dodao je proslavljeni napadač.

Komentari
Advertisements