Skandal u Valjevu: Fudbaleri pretučeni u svlačionici

fudbalska lopta u mreži

FK Sušica 1929 iz Kragujevca izdao je saopštenje u koje se navodi da su fudbalerii ovog tima verbalno i fizički napadnuti u svlačionici od strane huligana nakon utakmice Srpske lige Zapad protiv Budućnosti u Valjevu.

Navodi se da je domaćin mogao da spreči ovaj napad, ali da to niko nije učinio.

Savršen dan, kao stvoren za još savršeniji fudbal, pozitivnu atmosferu, a pre svega fer-plej, koji je već od 4. minuta utakmice izostao, s obzirom na to da je domaći igrač jakim i nesportskim startom nad igračem FK ,,Sušica“ zaradio crveni karton.

Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili pak, to predstavlja stil igre FK Budućnost, da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova?

Utakmica se završila pobedom domaćina, ali je gnev Valjevčana sve više tinjao i dostigao svoj vrhunac kada su izvršili organizovan i kolektivan napad na igrače FK Sušica i to tako što su upali u svlačionicu, gađali ih biciklama i flašama. Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK Budućnost postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače.

Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK Sušica i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri FK Sušica su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničkog tima, ali to je bila još jedna stvar koja je izostala sa današnje utakmice jer je jedan od igrača domaćeg kluba udario najboljeg golgetera FK Sušica – Nenada Đurđevića. Dakle, umesto da sportski i domaćinski smire strasti, igrači FK Budućnost stupaju na čelo pobesnele rulje.

Napominjemo da nije bilo nimalo lako igrati pred primitivnom, pobesnelom i nasilničkom publikom, nad kojom niko nema kontrolu. Posebno ističemo činjenicu da je i naš klub imao razloga za nezadovoljstvo jer je pri rezultatu 0:0 poništen čist gol FK Sušica, ali smo pokazali da u srcu Šumadije, našem Kragujevcu, ne vladaju primitivizam i huliganstvo.

Smatramo da se ovakvo divljačko ponašanje treba najstrože sankcionisati od strane nadležnih organa i Fudbalskog saveza Srbije, koji mora nastojati da sve bude po protokolu i standardima ove ugledne lige i da se jasno svima stavi do znanja da u Srpskoj ligi nema mesta huliganima.

FK Sušica će preduzeti sve zakonske mere u vidu primedbi i žalbi kako na suđenje, tako i na celokupni incident, a sve u cilju sprovođenja kaznenih mera na što efikasniji i pravičniji način, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik FK Sušica 1929 Stevan Vidić, a preneo Blic.

Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Budućnost.

Komentari
Advertisements