Mnogi će reći najzad: Suspenzija za Kirjosa, ali pod određenim uslovima

Nik Kirjos

Nik Kirjos je nakon incidenta na turniru u Sinsinatiju kažnjen sa 113.000 dolara, ali to neće biti sve.

Kako je navedeno na sajtu ATP-a sprovedena je dodatna istraga i utvrđen šablon odnosa Kirjosa prema navijačima i sudijama u prethodnih 12 meseci, odnosno uvreda na njihov račun pa je odlučeno da Autralijanac bude dodatno kažnjen.

Kirjos je suspendovan u trajanju od 16 nedelja i kažnjen sa dodatnih 25.000 dolara, uslovno na 6 meseci tokom kojih će biti praćeno njegovo ponašanje na Turu i tokom kojih će biti u obavezi da konsultuje psihologa. Pored toga, u novembru i decembru, odnosno tokom pauze pred početak nove sezone Kirjos je u obavezi da radi sa specijalistima za probleme u ponašanju.

Kazna će biti ukinuta nakon 6 meseci ukoliko Kirjos ispuni tražene uslove, a posebno će se pratiti vređanje navijača ili drugih osoba na terenu, ili nesportsko ponašanje poput pljuvanja prema sudijama ili navijačima pre, za vreme i posle meča.

Odluka stupa na snagu prvog ponedeljka nakon što Kirjos zvanično prihvati ove uslove. Australijanac ima rok od pet radnih dana da uloži žalbu, a zanimljivo da je upravo danas objavio odluku da se povlači sa azijske turneje zbog povrede ramena.

Komentari
Advertisements