Košarkaš Primorske Jagodić Kuridža: Potcenili su nas, a mi smo više želeli pobedu

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Primorska

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Primorske nad Zvezdom bio je Marko Jagodić Kuridža. On je za 31 minut na parketu postigao 18 poena, a imao je i devet skokova, dve asistencije i ukupan indeks korisnosti od 27.

Kuridža je u razgovoru za Mocart sport rekao da je ovo značajan trijumf za njegov tim.

– Mali smo klub i ovo je velika pobeda za nas. Uživaćemo u pobedi večeras, a već ujutru moramo da se spremamo za narednu. Sigurno da su nas malo potcenili, to su igrači sa višim renomeom od nas. Ušli smo hrabro da igramo utakmicu. Znali smo šta treba da radimo, kazao je Jagodić Kuridža.

Deluje da je ključna razlika u celoj priči bila u pristupu. O tome su govorili iz redova Zvezde, a o tome govori i Jagodić Kuridža.

– Više smo želeli pobedu, jednostavno. Oni su veći izazov za nas nego mi za njih. Ako ćemo iskreno da pričamo. Mi smo to iskoristili, desio im se loš dan i to je to. Idemo dalje, želim im sreću u nastavku sezone. Ispratio sam i Zvezdu i Partizan u pripremama. Verovatno dva najbolja sastava, oni će igrati glavnu ulogu u prvenstvu.

Trener Primorske Jurica Golemac istakao je da je Zvezda potcenila njegov tim, koji je maksimalno verovao da može do jednog od najvećih trijumfa.

Ovo je dokaz da dobro radimo. Odigrali smo mušku utakmicu, kako smo se dogovorili. Očigledno su nas svi klubovi sa velikim imenima potcenili, a posle ovog će nas svi uzeti za ozbiljno. Nema euforije, ovo je Superkup, ekipe se još upoznaju. Potvrda momcima da moraju da veruju u sebe i da mogu da igraju sa svima. Imamo kvalitet, nismo ih precenili, ušli smo u kontakt. Zvezda je došla sa ekipom, bio sam igrač pa znam, koja ima igrače sa po 10 godina iz Evrolige, došli su malo sa pristupom ´lako ćemo´. E kada tako uđeš malo se kasnije teško vratiš, rekao je Golemac posle utakmice.

Komentari
Advertisements