Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Detalj sa utakmice Srbija - Francuska

Srbija – Francuska 3:2
(23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7)

Odbojkaši Srbije će po četvrti put igrati u finalu Evropskog prvenstva. „Plava četa“ je u polufinalu, pred 12.000 gledalaca u pariskom Bersiju savladala domaćina Francusku.

Izabranici selektora Slobodana Kovača su posle dva i po sata igre pobedili „trikolore“ sa 3:2, može se reći klasičnim nokautom u petom setu.

Ispraćeni bez velikih očekivanja, „orlovi“ se sa šampionata Starog kontinenta vraćaju sa medaljom. Da li će ona biti zlatna ili srebrna znaće se u nedelju, kada se od 17.30 časova u finalu sastaju sa Slovenijom.

Odigrali su meč za odbojkaške sladokusce Srbija i Francuska u polufinalu, jači i bolji bili su naši odbojkaši.

„Trikolori“ su počeli snažno, poveli sa 3:0 u prvom setu i prednost čuvali praktično do samog kraja. Zapretio je Petrić, posle čijih servisa je Srbija prišla na 22:21, ali je finiš prvog seta pripao domaćinu.

Na isti način su Kovačevi igrači odgovorili u drugom setu. Rano vođstvo od 4:0 su dodatno uvećali odličnim blokom, dobrim servisima Lisinca i minijaturama Kovačevića. Vodio je naš tim sa 19:11 i 24:19, Francuzi su spasili četiri set lopte, ali ne i petu.

Odbojkaši Srbije

Najizjednačeniji je bio treći set, u kojem je naš tim prevođen Kovačevićem i Atanasijevićem, uz sjajan blok pobegao na tri poena prednosti (20:17). Domaćin je smanjio na 21:20, ali je završnica ponovo pripala Srbiji – 25:21.

Četvrti set je protekao u potpunoj dominaciji Francuza. Od vođstva domaćina od 16:9, naš tim kao da se okrenuo odlučujućem petom setu, što se ubrzo i potvrdilo.

Posle servisa Petrića Srbija je povela sa 5:0, ubrzo je bilo i 9:2 za naš tim i bilo je jasno da su „trikolori“ na kolenima. Uspela je Francuska servisima Engapeta da smanji na 9:5, ali je tu seriju prekinuo tajm-aut Slobodana Kovača, posle kojeg je Srbija zadala završni udarac favorizovanom domaćinu.

Aleksandar Atanasijević je sa 27 poena bio najefikasniji u našem timu, Uroš Kovačević je osvojio 18, ali bilo bi nepravedno ne pomenuti 10 zlatnih poena Srećka Lisinca ili osam poena Marka Podraščanina.

U francuskom timu prednjačio je Ervin Engapet sa 29 poena.

Komentari
Advertisements