Dan odluke: Srbija i Slovenija u borbi za evropsku krunu

Odbojkaši Srbije

Finale Evropskog prvenstva u odbojci igra se danas od 17:30, a prvi put u istoriji o novom vladaru Starog kontinenta odlučivaće Srbija i Slovenija.

„Orlovi“ su se u finale plasirali pobedom nad Francuskom, dok su Slovenci iznenadili aktuelnog prvaka sveta, selekciju Poljske. Prethodno su „zmajčeki“ na putu do finala bili bolji i od branioca evropske titule, Rusije.

Zanimljivo je da su tokom priprema za Evropsko prvenstvo Srbija i Slovenija odigrale dve kontrolne utakmice u Ljubljani, a naš tim je dobio oba meča (3:2, 3:0). To je danas manje važno, a mnogo važnije je ono što je pred finale poručio selektor „plave čete“ Slobodan Kovač.

– Mi smo ekipa, to je najvažnije. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da uđemo maksimalno u meč protiv odlične ekipe Slovenije, rekao je Kovač.

Srbija kao samostalna država ima jednu evropsku krunu, sa šampionata u Beču 2011. godine. Pod imenom Jugoslavija, naša reprezentacija je bila prvak Evrope 2001. godine. Slovencima je ovo drugo finale na Evropskim prvenstvima, a u prvom, pre četiri godine u Sofiji, poraženi su od Francuske.

Komentari
Advertisements