Kovač: Nisam napravio čudo, nešto drugo je u pitanju

Slobodan Kovač

Slobodan Kovač je tek pre nešto više od mesec dana preuzeo odbojkaše Srbije, međutim i tako kratak period bio je dovoljan da Srbiju vrati na evropski tron posle osam godina.

Kovač je posle pobede nad Slovenijom istakao da nije napravio nikakvo čudo te da je zlato posledica dobre organizacije vrhunskih igrača.

Verovao sam u ovu ekipu, bilo je svega, pre svega vezano za samopouzdanje, ali ono što sam rekao i pre nego što sam došao da budem selektor, mi imamo sjajne igrače. To možemo da zaključimo po tome gde oni igraju, kako igraju i koliko su cenjeni. Ja nisam napravio čudo, samo sam organizovao vrhunske igrače da pokažu ono što znaju i to su večeras i uradili, rekao je Kovač.

Slovenci su se osećali kao kod kuće, pred velikim brojem svojih navijača u „Bersiju“, ali im nismo dozvolili da se razmahnu.

Strpljenje, disiplina, fenomenalna igra, nismo dozvolili Slovencima, koji su i večeras igrali kod kuće pred ovoliko navijača, da se razmahnu osim tog prvog seta. Nemam šta da kažem, ovo je fenomenalno, dodao je srpski selektor.

Za MVP-a šampionata izabran je Uroš Kovačević koji je posle meča osećaj uporedio sa onim od pre 8 godina.

Komentari
Advertisements