Teodosić: Želim da se oprostim od reprezentacije sa zlatnom medaljom

Miloš Teodosić i Saša Đorđević

Mnogi su posle Svetskog prvenstva u Kini isticali da bi košarkaši Srbije ostvarili bolji rezultat od petog mesta da je Aleksandar Đorđević mogao da računa na kapitena Miloša Teodosića.

Novi igrač Virtusa je, umesto uloge vođe na terenu, zbog povrede koja ga je zadesila, bio navijač iz fotelje.

– Mnogo je teže kad se gleda. Veća nervoza, nerviraš se… Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno, rekao je Teodosić za „Novosti“, a potom se osvrnuo na učinak „orlova“ na Mundobasketu:

– Znali smo da je ovo prvenstvo prvo posle mnogo godina na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja, a i kompletna javnost. Stvorio se ogroman pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti. Desile su se te povrede, Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga otputovao, Bjelicu je isto mučilo nešto… Zbog svih okolnosti, ne mogu da izgovorim da je to „neuspeh“. Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat. Argentina nije imala šta da izgubi, kao mi na nekim prethodnim šampionatima. Nisu imali veću želju, ali očigledno da su naši bili stegnuti i uplašeni.

Odlazak sa klupe Aleksandra Đorđevića, s kojim će nastaviti da sarađuje u Virtusu, iznenadio je i dugogodišnjeg kapitena.

– Veoma mi je žao, nismo stigli ovde u Italiji ni da pričamo o tome. Razumem ga i prihvatam njegovu odluku. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje. Hvala mu na svemu. On je fantastičan trener.

S obzirom na to da ima 32 godine i da se muči sa povredama, pitanje je koliko će još trajati njegova reprezentativna karijera.

– U toj odluci, kada ću reći da je kraj, mislim da će moje telo biti presudno. Ne mogu da kažem da li će se to desiti za godinu, dve ili tri možda, ali znam šta mi je to najveća želja. Voleo bih da moju misiju u nacionalnom timu krunišem jednom zlatnom medaljom koja mi nedostaje. Na bilo kom takmičenju, samo da se i to desi – završio je Teodosić razgovor za „Novosti“.

Komentari
Advertisements