Igokea će imati motiv više protiv crno-belih

Sava Lešić i Marko Barać

U prvom kolu ABA lige košarkaši Igokee u subotu dočekuju Partizan. Ekipu iz Laktaša će, u odsustvu Aleksandra Trifunovića, koji se oporavlja od moždanog udara, voditi pomoćni trener Marko Barać.

– Oformili smo jedan novi tim koji je radio vro kvalitetno od početka priprema i prevashodan cilj nam je bio da momke koji nemaju iskustvo igranja u ABA ligi pripremimo za specifičnosti ove lige kao što su kontakt, intenzitet i energija koja je potrebna da se dobije utakmica. Tu vidim i prvi zadatak koji je u vezi sa utakmicom protiv Partizana. Moramo da uđemo u utakmicu sa energijom koja će biti veća od njihove kako bismo igrali egal u bilo kojem smislu. Partizan je pokazao zavidan nivo kvaliteta od početka priprema kao i u zvaničnim mečeva. Ekipa koja je pravljena samo za borbu za trofeje od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evropi, u Evroligi, Evrokupu i sa tom kvalitetnom bazom domaćih igrača. Naš zdravstveni bilten je izvanredan. Svi su zdravi i spremni i svi jedva čekaju da utakmica počne. Što se tiče trenera on ja sa mnom, sa ljudima iz stručnog štaba i igračima u svakodnevnom kontaktu. Gleda da nam pomogne razgovorima, predlozima, sugestijama iskustvom, osećamo njegovo prisustvo i igrači će osećati sigurno motiv više da igraju za njega, rekao je Barać.

Jedan od najiskusnijih igrača Igokee Sava Lešić ulogu favorita prepušta crno-belima.

– Nakon dugih priprema dočekali smo i početak lige. Ekipa je dosta promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Neće biti ni malo laka utakmca. Partizan je u odličnoj formi, trijumfovali su u Superkupu i kroz te utakmice ali i u Evrokupu pokazali zavidan kvalitet. Nema tu neke velike filozofije. Mi ćemo pokušati što bolje da se pripremimo i da odgovorimo na zahteve na toj utakmici. Sigurno da ulogu favorita prepuštamo Partizanu ali mi imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro, da imamo dobar tim i videćemo dokle ćemo dogurati, rekao je Lešić.

Utakmica se igra u subotu od 18 časova u Laktašima.

Komentari
Advertisements