Srbi potvrdili dominaciju evropskom odbojkom

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je idealne timove kontinentalnih prvenstava u konkurenciji žena i muškaraca koja su odigrana ove godine.

Očekivano, s obzirom na apsolutnu dominaciju evropskom odbojkom srpske odbojkašice i srpski odbojkaši zauzeli su najviše mesta u idealnim timovima Evropskih prvenstava.

Kada je u pitanju žensko Evropsko prvenstvo, nešto ranije je objavljen ,,drim tim“ sa tog takmičenja, a mi ćemo vas podsetiti na to još jednom. Tri srpske odbojkašice zauzele su svoja mesta u najboljem timu Evropskog prvenstva za dame. To su Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković, dok ostatak tima čine Miriam Sila (Italija), Eda Erdem (Turska), Agniješka Kakolevska (Poljska) i Simž Sebnem Akuž (Turska).

Put naših zlatnih devojaka pratili su i muškarci, koji su pomalo neočekivano, posle svih dešavanja, došli do trona. Tako su u najboljem timu Evropskog prvenstva, koji je CEV danas objavio, svoje mesto zauzeli Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević i Srećko Lisinac. Uz njih, tu su još i Bendžamin Toniuti (Francuska), Vilfredo Leon (Poljska), Jan Koznamerik i Jani Kovačić (Slovenija).

Komentari
Advertisements