Tumbaković: Šanse su nam minimalne, do baraža nam je potrebna dodatna selekcija

Ljubiša Tumbaković

Reprezntaciju Srbije u četvrtak očekuje prijateljski duel sa Paragvajem u Kruševcu, a zatim i nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo utakmicom sa Litvanijom.

Selektor Ljubiša Tumbaković obratio se novinarima na konferenciji za medije i rekao da Srbija ima minimalne šanse za plasman kroz kvalifikacije.

Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat. Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat, rekao je selektor, a prenela Beta.

Akcenat će biti na baražu Lige nacija, a ti mečevi su na programu u martu sledeće godine.

Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora, zaključio je Tumbaković.

Komentari
Advertisements