Tomić: Igrači ispoštovali dogovor, odbrana je ključ uspeha

Milan Tomić i Andrija Gavrilović

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić istakao je odbranu svoje ekipe kao najvažniji faktor za dobijanje utakmice protiv Fenerbahčea.

Zvezda je primila samo 56 poena protiv jedne od najjačih evropskih ekipa i uspela da zabeleži prvi trijumf u ovoj sezoni Evrolige.

 – Držali smo odbranu na maksimalnom nivou. Odbrana je odradila velki posao i to je bilo ljučno za dobijanje utakmice. Posebno ako uzmemo u obzir kakve sve šutere ima Fenerbahče poput Slukasa, Mahmutoglua, Diksona – kazao je Tomić na konferenciji za medije.

Trener crveno-belih istakao je da mu prija ova pobeda, a posebno jer su igrači ispunili dogovor iz svlačionice.

 – Prija mi ova pobeda. Taktički su igrači uradili tačno onako kako smo se dogovorili. Bilo je nekoliko propusta, ali igrači nisu kompjuteri, pa da se programiraju. To je rezultat naše pobede. 56 primljenih poena. Mislim da možemo mnogo bolje i u napadu, ali sve u svemu čestitam mojim igračima. Nije bitno da li je to Fener ili neko drugi, vi morate da shvatite da mi imamo novi tim, sa pet novih igrača, mi moramo da gradimo našu igru i da budemo spremni kada bude najteže i kada budemo morali da uradimo korak unapred.

Ponovo se Tomić osvrnuo na odbranu svog tima, ali je i istakao da njegova ekipa mora što pre da zaboravi na ovaj uspeh.

 – Pa znate šta, tražim da odbrana mora da bude na određenom nivou. E sad u napadu…Košarka je igra. Moramo imati nekada i probleme u napadu, ali odbrana je nešto što će ti dati kontranapad i samopouzdanje u napadu, ali stvarno sam zadovoljan. Trebamo što pre da zaboravimo ovaj meč i spremimo se za Budućnost.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Tomić iskoristio svih 12 igrača koje je imao na raspolaganju.

 – Svi su dali svoj doprinos. Napadački Beron i Dženkins nisu bili raspoloženi, ali su igrali odbranu. Igrali dva ili 25, oni moraju da shvate da je naš cilj da tim dobije utakmicu – završio je Tomić.

Naredni meč Zvezda u okviru ABA lige igra protiv Budućnosti.

Komentari
Advertisements