Novak razočaran posle poraza, Nadalu otvoren put do prvog mesta

Stefanos Cicipas i Novak Đoković

Novak Đoković je bio razočaran posle poraza u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, ali je priznao da je Stefanos Cicipas danas bio bolji i zasluženo slavio.

– Cicipas je zaslužio pobedu, bio je bolji u drugom i trećem setu. Ja nisam bio dovoljno oštar, kako je meč odmicao padala mi je energija, udarci nisu bili dovoljno snažni… Nisam zadovoljan kako sam igrao, u drugom i trećem setu nisam imao nijednu brejk loptu, ali to govori i da je Cicipas odlično servirao. Zaslužio je pobedu i svakako ima potencijal da postane svetski broj 1, rekao je Đoković.

Srpski teniser je dodao da se fizički dobro osećao i da nije osetio probleme sa laktom i ramenom.

Đoković je u Šangaju branio trofej, a posle elimininacije u četvrtfinalu izgubio je 820 bodova i od ponedeljka će imati samo 320 bodova više od Nadala. Novak ima samo teoretske šanse da do kraja godine sačuva prvo mesto na ATP listi jer brani 1.600 bodova, a Španac nijedan.

Đoković bi eventualno mogao da zatraži specijalnu pozivnicu za turnir u Beču ili Bazelu koji se igraju od 21. oktobra i tako pokuša da zaradi bodove koji bi ga ostavili na prvom mestu.

Ako ne bude promena u rasporedu, pred Novakom je dvonedeljna pauza, nakon koje će nastupiti na Mastersu u Parizu (28. oktobar – 3. novembar), i završnom turniru u Londonu od 10. do 17. novembra.

Komentari
Advertisements