Zaboravljeni as evropskog fudbala stiže u ‘Calcio’?!

121019KaraskoSC

Belgijski fudbaler Janik Karasko (26) priznao je da mu nedostaje igranje u Evropi, jer njegova avantura u Kini i dalje traje.

Postigao je gol za Atletiko Madrid u finalu Lige šampiona 2017. godine, a čak je bio i ključni deo reprezentacije Belgije koja je prošle godine završila na trećem mestu Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Letos se povezivao s prelaskom u Arsenal, a za njega su bili zainteresovani i Inter i Milan. U intervjuu koji je Karasko dao belgijskom outletu HLN-a, govorio je o tome kako mu nedostaje Evropa i igra na kontinentu.

Svaki dan mi nedostaje Evropa, ali imam ugovor u Kini. U poslednjim satima tržišta klub me nije pustio da odem, ali sada je drugačije. Nadam se da ću ostvariti transfer, ako se realizuje nešto konkretno.

Karasko je napustio Atletiko u leto 2018. godine kako bi se pridružio Dalian Jifangu, klubu s istim vlasništvom kao Atletiko. U klubu mu se pridružio i bivši igrač ‘Rojiblancosa’ Nikolas Gaitan.

Od tada je Belgijanac impresionirao vlasnike kluba i to je izazvalo interesovanje evropskih velikana. Za kineski klub je upisao oko 50 nastupa, postigavši ​​21 gol.

Poslednje spekulacije povezuju Belgijanca s prelaskom u italijansku Seriju A, a kao potencijalni klubovi navode se Milan i Inter.

Komentari
Advertisements