Mercedes po šesti put najbolji na svetu, Botasu ,,Suzuka“

Finski vozač i član Mercedesa Valteri Botas pobednik je današnje trke za Veliku nagradu Japana koja se vozila na stazi ,,Suzuka“.

On je iza sebe ostavio Sebastijana Fetela, koji je bio prvi u kvalifikacijama, kao i svog klupskog kolegu Luisa Hamiltona. Ovaj rezultat dvojice vozača Mercedesa značilo je i to da je nemačka ekipa i šesti put u nizu osvojila titulu u konkurenciji konstruktora!

Zbog vremenskih neprilika koje su pogodile Japan prethodnih dana, kvalifikacije su takođe vožene danas, u tri sata posle ponoći, a pobedu je, kao što smo već naveli, odneo Sebastijan Fetel ispred Šarla Leklera, takođe iz Ferarija.

Ipak, Ferari je veoma loše startovao trku, pa je Botas gotovo od samog početka bio na liderskoj poziciji i tu ga je nešto malo u toku trke menjao Luis Hamilton, te se još jednom može pohvaliti dobra timska strategija Mercedesa. S druge strane, Ferari ponovo nije dobro odradio stvari, kao mnogo puta u poslednjih nekoliko sezona, pa su tako iz ruku ispustili eventualnu pobedu u Japanu.

Četvrtoplasirani je bio mladi Aleks Albon iz Red bula, što je veliki rezultat za ovog vozača u usponu, dalje su išli Karlos Sajnc (Meklaren),Danijel Rikardo (Reno), Šarl Lekler (Ferari),  Pjer Gasli (Toro roso), Serhio Perez (Rejsing point) i Niko Hulkenberg (Reno).

Naknadno je došlo do promene pozicija između Danijela Rikarda koji je zbog kazne Šarla Leklera dospeo na šestu poziciju.

Do kraja sezone ostalo je još pet trka, a naredna se vozi u Meksiku, 27. oktobra.

Komentari
Advertisements