Mitrović: Svaku utakmicu igram kao da mi je prva

Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Mitrović

Reprezentacija Srbije u ponedeljak, 14. oktobra od 20,45 igra novi kvalifikacioni meč, protiv Litvanije u Vilnjusu, a pred poslednji trening na stadionu LFF medijima su na raspolaganju bili selektor Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Mitrović.

Prvo pitanje bilo je upućeno najboljem strelcu Srbije, igraču koji se nalazi u lepoj seriji golova, Aleksandru Mitroviću. Da li očekujete da ćete nastaviti golgeterski niz?

– Bilo bi lepo, ali ne opterećujem se listom strelaca. Najvažnije da ekipa dođe do pobede, a svaki gol je dobrodošao. Moj posao je da tresem mreže, bez obzira protiv koga igram i sa kim sam u tandemu. Taj posao nije lak, ali se trudim da ga obavljam na najbolji mogući način. Selektor traži ekipu u koju najviše veruje. Svako ko dobije šansu, treba da nastoji da je iskoristi. Što se mene tiče, svaku utakmicu igram kao da mi je prva – rekao je Aleksandar Mitrović.

U odnosu na mečeve sa Litvanijom u Ligi nacija, šta se promenilo u igri srpskog tima…

– Biće drugačija, nijedna nije ista. Često se sastajemo, znamo sve jedni o drugima i neće biti nikakvih iznenađenja. Kada to kažem mislim i na sastave dva tima i na taktiku oba selektora, rekao je Mitrović.

Ljubiša Tumbaković je kao selektor Crne Gore lako izašao na kraj sa Litvancima u Ligi nacija…

– Istina je da smo oba meča rešili ubedljivo u našu korist sa 2:0 i 4:1. Ali, odnos snaga nije bio takav. Jako teška utakmica u Podgorici, iskoristili smo svoje šanse, oni svoje nisu. Ovde je bila čudna utakmica. Otvorili smo je na vreme i posle postigli evrogolove. Za pola sata je bilo 3:0 za nas. Video sam tada jednu ekipu koja je mnogo više pružala nego što je to pratio rezultat. Gledao sam i mečeve protiv Srbije, a i ovu poslednju protiv Ukrajine i stekao sam mnogo pozitivniju sliku o njihovom kvalitetu u poređenju sa Ligom nacija. To je sada jedna borbena, disciplinovana ekipa, sa konkretnom idejom. Kao da su igrači sazreli i pretvorili se u mnogo ozbiljnijeg rivala za svaku reprezentaciju – istakao je selektor Srbije.

Da li potajno gaji nadu da bi moglo da se desi čudo u našoj grupi?

– Da bi se desilo čudo, moramo mi da budemo na visini zadatka. Ako ne pobedimo, ni čudo ne pomaže. Idemo stepenik po stepenik, prvo da pobedimo, pa da se nadamo čudu. A život nas uči da su čuda moguća.

Da li u Viljnusu možemo da očekujemo bržu i efikasniju Srbiju od one u Kruševcu?

– Kroz proces treninga se trudimo da se što više približimo modernom konceptu fudbala. Ne zavisi samo od nas, već i od protivnika. Težimo tome da budemo brži i efikasniji i nadam se da ćete to sutra i videti – zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Selektor je prokomentarisao i pisanje španskog „Asa“ o kažnjavanju Luke Jovića o čemu možete čitati OVDE.

Komentari
Advertisements