Trka u dvoje: Na koga će prevagnuti Mercedes?

Pobedom Valterija Botasa u Japanu, Mercedes je došao do šeste uzastopne titule šampiona sveta u konkurenciji konstruktora, ali to je takođe značilo da će nemački tim ponovo imati najboljeg vozača sveta, samo je pitanje ko će to biti.

Ponovo se trka svela na dvojac iz Mercedesa koji će se na poslednjih pet staza boriti za titulu najboljeg vozača sveta. Pre nekoliko godina bitku su vodili Niko Rozberg i Luis Hamilton i oni koji malo više prate ovaj sport znaju kolika je netrpeljivost vladala između dva vozača iako je tim činio sve da to izgleda ,,uglančano“.

Od dolaska Valterija Botasa u Mercedes 2017. godine, jasno je bilo da je Luis Hamilton prvi vozač ekipe i da će Finac morati da zarađuje hleb i za Britanca. Naravno, niko ne umanjuje ono što radi Hamilton. Briljantan je u svim pogledima i svakako jedan od najvećih vozača ikada, ali neke bitne pobede se ne bi dogodile da nije bilo Botasa, posebno prošle sezone.

Ove je stvar nešto drugačija. Botas ima mnogo veću slobodu, nema više timskih naredbi da se Hamilton propušta zarad njegovog uspeha, ali u ovom trenutku situacija je, deluje, malo komplikovana za Mercedes.

Ruku na srce, razlika između Hamiltona i Botasa je 64 boda i pravo čudo bi moralo da se desi da Britanac ne dođe do nove titule šampiona sveta. Ali šta ako dođe do tog čuda? Šta ako uđu u egal u finišu sezone? Na koga će prevagnuti Mercedes, jer je jasno da je Hamilton povlašćen?

Hoće li biti zdravog rivalstva i Volf će pustiti dvojicu vozača da se časno izbore za ono što, nema sumnje, obojica zaslužuju ili će jedna odluka uništiti sve ono što je lepota ovog sporta, a to se ne bi desilo prvi put?

Čitav ovaj tekst može da ode u propast već na narednoj trci, ali svi se mi nadamo da do toga neće doći i da ćemo do samog kraja gledati bitku za titulu, za koju smo uskraćeni već nekoliko godina.

 

 

Komentari
Advertisements