Važan trenutak za Sakramento: Kako zadržati Bogdanovića i Hilda

Bogdan Bogdanović

Početak sezone u NBA ligi se rapidno približava, a timovi osim priprema za novu sezonu moraju da razmišljaju i o još nekim veoma bitnim stvarima.

Kada su u pitanju Sakramento Kingsi trenutno je glavna tema status Bogdana Bogdanovića i Badija Hilda, odnosno produžetak ugovora sa ovom dvojicom igrača.

Trenutno je aktuelnija tema Hildovog ugovora pošto Sakramento ima rok do 21. oktobra da potpišu četvorogodišnji nastavak saradnje vredan 130.7 miliona dolara ili petogodišnji za 170 miliona dolara. Kada je u pitanju Bogdanović rok je 30. juni, a Bogdanović bi, ukoliko potpiše ugovor, dobio 51.4 miliona dolara za četiri sezone.

Ukoliko ovi rokovi prođu bez dogovora, odnosno bez novih ugovora, Hild i Bogdanović će postati ograničeno slobodni agenti, odnosno Kingsi će imati pravo da izjednače ponude koji bi stigle iz drugih klubova.

Kako trenutno stoje stvari, prenosi „Sacramento Bee“, realna opcija je upravo ova, odnosno obojica će postati ograničeno slobodni agenti, pa će Kingsi sačekati da tržište odredi njihovu vrednost narednog leta.

Hild je više puta isticao da želi novi ugovor, ali i više novca, dok će Bogdan pokušati da iskoristi briljantan nastup na Svetskom prvenstvu u Kini i da igrama u predstojećoj sezoni sebi znatno popravi pregovaračku poziciju.

Komentari
Advertisements