Ljajić: Drago mi je što sam Mitru namestio dva gola

Adem Ljajić

Adem Ljajić je, uz Aleksandra Mitrovića, bio najbolji pojedinac u reprezentaciji Srbije na utakmici protiv Litvanije. Fudbaler Bešiktaša je dva puta asistirao najboljem strelcu „orlova“.

– Namestio sam dva gola Mitroviću, drago mi je zbog toga. Bilo je jako bitno da nastavimo ovaj pobednički niz. Teško je igrati po veštačkoj travi, lopta se brzo kreće, ali na kraju smo pobedili što je najvažnije, rekao je Ljajić novinarima posle meča, prenosi Tanjug.

Vezni fudbaler istakao je da je pobedu trebalo da osiguraju bar još jednim pogotkom.

– Trebalo je da damo još neki gol. Bili smo u mogućnosti, ali eto. To je fudbal. Oni su dali gol iz te neke polušanse. Mogli su čak da dođu i do 2:2, ali na sreću, sve se dobro završilo.

Srbija se ovim trijumfom približila Portugaliji na bod zaostatka u grupi B.

– Luksemburg je nezgodna ekipa. Nije to više ona ekipa od pre desetak godina koju su svi lako pobeđivali. Nije ni nama bilo lako tamo, neće ni Portugalcima. Videćemo šta će biti, zaključio je Ljajić.

Luka Milivojević rekao je da je bilo dosta pozitivnih stvari u meču protiv Litvanije.

– Realno je da smo uzeli tri boda, bilo je dosta pozitivnih stvari. Bilo je nekih koje nismo želeli. Moramo da radimo, da napredujemo, imaćemo dosta vremena da radimo na tome, rekao je Milivojević.

On je bio upitan i da objasni šta je uzrok pada u igri tokom drugog poluvremena.

– Teško pitanje odmah posle utakmice da bih nešto rekao pametno. Generalno možda i pad koncentracije, ali opet imali smo 2:0, realno smo mogli da zatvorimo utakmicu na lep način. Ali, mi kao mi. Primili smo gol, poremetio nas je, ali to je fudbal. Moraš da iskoristiš šanse i sprovedeš u gol. Opet kažem, imamo dosta da radimo. Idemo u novembar da odigramo još dve utakmice i uzmemo šest bodova.

Srbija na trećoj poziciji u grupi B trenutno imam bod manje od Portugalije, a vezni igrač Kristal Palasa rekao je da dok postoji šansa za plasman na EP da će se za nju boriti.

– Mi matematički nismo ispali sa plasmana na EURO. Dok postoji matematička šansa mi ćemo se boriti, i da ne postoji opet bi se borili. Imamo mogućnost da ako pobedimo dve utakmice, možemo da sačekamo da Portugalija možda kiksne. Na nama je da pobedimo sve, a posle šta bude. Možda će nas Bog pogledati, zaključio je Milivojević.

Komentari
Advertisements