Zamislite, Jovićeva plata treća po visini u Realu!

Ne samo da je angažovanje mladog srpsog fudbalera Real stajalo 60 miliona evra, već je i plata Luke Jovića jedna od najvećih u “kraljevskom klubu“.

Bivši fudbaler crvene zvezde zarađuje, u bruto iznosu, 20 miliona i 834 hiljade evra, tako je objavljeno na specijalizovanom sajtu za plate fudbalera “Capology“. Od Jovića zarađuju više samo Belgijanac Eden Azar i Velšanin Garet Bejl.

Neverovatno ali istinito, iza srpskog centarfora, po visini zarade, su kapiten Serhio Ramos, njegov zamenik Marselo, ali i Nemac Toni Kros, nalaze se sa par stotina hiljada evra iza Jovića, na četvrtom, petom, odnosno šestom mestu.

Naravno, sav ovaj novac ne uplaćuje se na račun našeg asa, pošto je porez u Španiji veći od 50%, pa Luka Jović inkasira nešto više od 10 miliona evra, što je takođe visoka suma.

Luka Jović još nije bio strelac za Real na zvaničnom meču, mada je startovao samo jednom u prvoj postavi, a ukupno je odigrao 218 minuta. Jednom jeste zatresao mrežu, ali mu je gol protiv Osasune poništen zbog ofsajda.

Komentari
Advertisements