Partizan pred Mornar: Trinkijeri traži koncentraciju, Birčević veruje u pobedu

Andrea Trinkijeri

Košarkaši Partizana u okviru trećeg kola ABA lige gostuju Mornaru u Baru. Utakmica u dvorani „Topolica“ na programu je u subotu, 19. oktobra od 17 časova.

Strateg crno-belih Andrea Trinkijeri je pohvalio ekipu Mornara, i naglasio da njegovi izabranici mogu do pobede ukoliko na pravi način pristupe meču i ispune date zadatke.

Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost… to je ono što nam treba na visokom nivou u sutrašnjoj utakmici. Samo tako možemo do cilja, rekao je Trinkijeri, a preneo klupski sajt.

Stefan Birčević se podsetio meča pre tri godine, kada je Partizan jedva pobedio u Baru, i istakao je da se uzda u kvalitet ekipe.

Sećam se pre tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila, dodao je krilni centar crno-belih.

Komentari
Advertisements