Tipsarević: Da sam mogao da biram, upravo ovako bih i otišao

Srpski teniser Janko Tipsarević juče je u porazu od Jučija Sugite u četvrtfinalu turnira u Stokholmu, okončao svoju ATP karijeru.

Tipsarević je uspeo da spasi devet meč lopti, ali je tridesetpetogodišnjak na kraju poklekao i ostao bez plasmana u polufinale. Neverovatan završetak meča, uz sam oproštaj Tipsarevića, bili su veoma emotivni za sve prosutne, posebno za njega.

 – Vidim da pokušavate da me rasplačete. Pa, usepva vam. Veoma sam srećan, ponosan i tužan. Mnogo je pomešanih emocija trenutno. Iako sam neverovatno tužan u ovom momentu, u isto vreme sam i uzbuđen zbog novog poglavlja u mom životu – rekao je Tipsarević nakon meča, te se i zahvalio publici.

Prema njegovim rečima, upravo meč kakav je odigrao sa Sugitom je onakav sa kojim je i želeo da se oprosti od ATP tura.

Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako – ostavljajući sve na terenu. Sećaću se ovog trenutka čitavog svog života – kazao je Tipsarević.

Janko je istakao da će mu nedostajati tenisrki način života i sve ono sa čime se suočavao pre, tokom i posle mečeva.

 – Ono što će mi najviše nedostajati jeste borba sa različitim emocijama, leptirići u stomaku pre i posle meča, nema ništa slično tome. Uživao sam da gledam sveta, ogromna je mogućnost upoznati različite kulture i ljude. Teniski način života, ako mu se posvetiš 100%, čini te mentalno čvršćim – završio je Tipsarević.

Tipsarević je u svojoj karijeri osvojio četiri ATP titule, odigrao 11 finala, a najveći plasman u karijeri imao je 2012. godine kada je bio osmi teniser sveta.

Komentari
Advertisements