Tomić pred Krku: Čvrsto i bez padova

Milan Tomić

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je da njegova ekipa mora da odigra meč sa Krkom u nedelju bez padova kako bi došli do trijumfa.

Meč se igra u dvorani „Leon Štukelj“ i za crveno-bele dolazi posle teške utakmice u Tel Avivu protiv Makabija koju je šampion ABA lige izgubio posle produžetka.

Trener Crvene zvezde najavio je težak meč na gostovanju u Novom Mestu.

 – Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je u prošlom kolu savladala Zadar kao gost i koja je redovan učesnik regionalnog takmičenja. U ovaj meč ulaze bez pritiska, sa druge strane, mi nakon teške utakmice u Tel Avivu smo morali brzo da se okrenemo pripremi ove utakmice, i to je ritam kao što sam i ranije govori koji će sada biti uobičajen u narednom periodu. U Novom mestu moramo da odigramo čvrsto, bez padova, skoncentrisano i da tako dođemo do bodova u gostujućoj hali koja je mala, ali u kojoj atmosfera puno znači igračima Krke – kazao je Tomić.

Slično razmišljanje izneo je i Dejan Davidovac, koji je ponovio da je hala u Novom Mestu jako oružje Krke svake sezone.

 – Većina igrača u aktuelnom sastavu Crvene zvezde je igrala već u Novom Mestu u hali koja je mala, ali sa odličnom atmosferom i podrškom za domaću ekipu kada je puna. Nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovaj meč, ali bićemo spremni i da se ne ponavljamo, zna se šta je potrebno da uradimo da dođemo do bodova – da odigramo dobru odbranu, da igramo agresivno, da kontrolišemo utakmicu, čime bi došli do pobede i u dobroj atmosferi nastavili dalje, jer nas brzo nakon toga očekuju novi izazovi – rekao je Davidovac.

Utakmica je na programu sutra od 18 sati.

Komentari
Advertisements