UEFA vrši pritisak na FSS zbog nameštanja utakmica

Prva liga Srbije

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je prošle nedelje istragu zbog sumnje da je utakmica 14. kola Prve lige Srbije Smederevo – Kabel 2:1 (0:1) nameštena.

U petak je u srpsku „Kuću fudbala“ stigao novi dopis iz UEFA, u kojem se zahteva da se dešavanja na navedenom meču podrobno istraže, piše Blic.

Ako se dokaže da je meč zaista namešten, slede kazne. Prva opcija je novčana kazna od 1.000.000 do 10.000.000 dinara i oduzimanje do 12 bodova, a druga je izbacivanje iz lige

Meč Smederevo – Kabel se našao pod lupom pošto su Smederevci slavili posle preokreta, kladioničarskim rečnikom “iz dvojke u keca”.

Blic navodi da su sumnjive izmene Kabela, ali i golovi Smedereva, odnosno reakcija gostujuće odbrane kod pogodaka domaće ekipe. Sumnjive situacije su sledeće: Na početku drugog poluvremena umesto golmana Gorana Vukliša ušao je rezervista Vukašin Pilipović. Potom je trener Novosađana u 53. minutu izvršio dvostruku izmnenu, kada su izašli iz igre Nebo Siril Izučukvu Junior i Stefan Petrović, a ušli na teren Aleksa Vujić i Milan Srbijanac. U 58. minutu, kada je došlo do izjednačenja posle sumnjive reakcije odbrane Kabela, gosti su ostali bez Marka Bjekovića, koji je prijavio povredu. Novosađani su do tada ispucali sve tri izmene, pa su nastavili meč sa desetoricom. U 74. minutu domaćin dolazi do preokreta i pobede, posle još jedne sumnjive reakcije odbrane Kabela. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo gostiju je navodno napustilo svoja mesta na stadionu u toku drugog poluvremna. Prema izvorima Blica iz FSS, primećeni su bili i padovi kvota u kladionicama vezanim za utakmicu Smederevo – Kabel.

Komentari
Advertisements