Odbojkaši u Berlinu jure vizu za Olimpijske igre, devojke spokojne

Odbojkaši Srbije

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je danas sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin u Nemačkoj, Kairo u Egiptu, Đangmen u Kini, Santjago u Čileu i Vankuver u Kanadi, a u konkurenciji odbojkašica turniri će biti organizovani u Apeldorn u Holandiji, Jaundeu u Kamerunu, Nakon Račasima u Tajlandu, Manisales u Kolumbiji i Santo Domingo u Dominikanskoj Republici.

Srpski odbojkaši, koji su prvaci Evrope, igraće u Berlinu od 5. do 10. januara, gde će biti održane kvalifikacije za selekcije sa Starog kontinenta.

Grupe bi trebale da budu odrđene po principu serpentine, na osnovu rang liste Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), te bi ,,orlovi trebali da budu u grupi sa Francuskom, Bugarskom i Holandijom.

Plasman u Tokio već su obezbedili Japan, kao domaćin, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Kada je reč o odbojkašicama, naše devojke su tu vizu već dobile kao svetski i evropski prvak, pa će tako zajedno sa Kinom, SAD-om, Italijom, Brazilom i Rusijom, čekati ishod kvalifikacija.

Komentari
Advertisements