ABA liga kaznila Budućnost

Košarkaši Budućnosti

Čelnici ABA lige kaznili su KK Budućnost sa jednom utakmicom pred praznim sektorima zbog neprimerenog ponašanja navijača na utakmici trećeg kola sa Primorskom.

Sektor gde su najvažnije pristalice navijača Budućnosti u hali ,,Morača“ biće zatvoren za utakmicu četvrtog kola ABA lige sa Krkom, zbog lošeg ponašanja pristalica podgoričkog kluba na tom meču. Uz, to, još tri sektora će biti zatvorena za gledaoce, a klub je dobio i novčanu kaznu.

– Zbog bacanja tvrdog predmeta (svežanj ključeva), na utakmici 3. kola ABA lige protiv Primorske, ABA Liga kažnjava naš klub zatvaranjem dela tribina na utakmici protiv Krke kao i novčanom kaznom“, stoji u saopštenju sa sajtu Budućnosti – navodi se u saopštenju kluba.

Kazna koju je ABA liga izrekla Budućnosti odnosi se samo na jedan meč, ali su čelnici podgoričkog kluba upozorili navijače na fer ponašanje, jer bi u slučaju novih incidenata mogle da ih očekuju rigoroznije sankcije.

– Molimo navijače za fer i sportsko navijanje uz napomenu da je od ove sezone ABA liga drastično pooštrila kazne za propuste u organizaciji utakmica, pa da će svaki sledeći propust biti kažnjen još rigoroznije od prethodnog – dodaje se u saopštenju Budućnosti.

Meč između Budućnosti i Krke na programu je danas od 20 sati u ,,Morači“.

Komentari
Advertisements