Tumbaković još jednom o Joviću: Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju

Ljubiša Tumbaković

Luka Jović nije bio u sastavu reprezentacije za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom, a selektor Ljubiša Tumbaković još jednom je istakao da isključivo od napadača Reala zavisi kada će se vratiti među „orlove“.

Tumbaković je pojasnio zbog čega je postupio na ovakav način.

Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i logično isključio sam ga iz tima, rekao je selektor za „Srpski telegra“.

On je otkrio i šta će biti najvažnije u Jovićevom povratku u reprezentaciju.

Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u Realu i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu, zaključio je Tumbaković.

Komentari
Advertisements