Đoković samouveren, evo šta je potrebno da Srbin bude prvi na kraju godine

Novak Đoković je po peti put trijumfovao na ATP Mastersu u Parizu.

Srpski as, koji će od ponedeljka biti drugi igrač na ATP listi, savladao je Denisa Šapovalova iz Kanade u dva seta i došao do 77. trofeja u karijeri. Đoković nije izgubio nijedan set tokom čitavog turnira.

Novak se na ceremoniji proglašenja prvo na francuskom zahvalio publici na sjajnoj atmosferi, a potom pohvalio Denisa na engleskom.

Imam samo hvale za tebe kao čoveka i tenisera. Već imaš dobru karijeru, a siguran sam da ono najbolje od tebe tek sledi. Zahvaljujem se braći i treneru, kao i teniskoj federaciji Francuske, što čine da ovaj turnir bude posebam.Imao sam mnogo uspeha ovde. Osećam se samouvereno i imam vremena da se odmorim i spremim za naredni turnir, rekao je Novak Đoković.

Đoković će od ponedeljka zaostajati 640 bodova za Rafaelom Nadalom na ATP listi, jer se brišu bodovi iz Londona od prošle godine.

Da bi bio prvi na kraju sezone Novaku je neophodno da osvoji Završni turnir, a da Nadal ne dođe do finala, ili da izgubi jedan meč u grupi, ako već uđe u finale.

Ukoliko izgubi jedan meč u grupi, neophodno je da Nadal ne dođe do finala.

Ako Đoković izgubi u finalu potrebno je da Nadal ne prođe grupu, i da ima samo jednu pobedu. Čak i ako Španac propusti turnir u Londonu, neophodno je da Đoković uđe u finale, jer u grupi može da sakupi maksimalno 600 poena (po 200 za svaku pobedu), još 400 se dodaje pobedniku polufinala, a maksimalan broj bodova je 1,500.

Komentari
Advertisements