Gavrilović posle pobede u Zagrebu: Jedna stvar nas remeti, voleo bih da je obrnuto

Andrija Gavrilović

Trener košarkaša Crvene zvezde, Andrija Gavrilović, rekao je posle pobede nad Cibonom da je pokušao da pripremi ekipu na borbeu košarku Cibone, ali da nije baš sve polazilo za rukom njegovim igračima.

Očekivao sam veliku borbu Cibone. Pripremajući ovu utakmicu video sam da su skupili ekipu koja je odlučna da pokuša na svakoj utakmici. Kako su to napravili u Zadru kad nije bilo lako i jednostavno dovoljno govori o tome. Pokušao sam da pripremim igrače na tu borbenu košarku gde Cibona ima veliku potrebu za kontranapadom, gde ima veliku potrebu da se taj ritam ubrza. Mi smo se trudili da to osujetimo. Nije nam uvek polazilo za rukom. Bilo je tu velikih rezultatskih padova. Na kraju smo ipak uspeli da ostanemo u igri i uzmemo 2 boda, rekao je Gavrilović.

Pripremu mečeva dosta remeti veliki broj utakmica u dva takmičenja.

Za razliku od Evrokupa, Evroliga se igra uglavnom četvrtkom ili petkom, a ove nedelje smo imali dupli program utorak-četvrtak i danas se igrala ABA liga. Ne samo da nam oduzima energiju nego fiziološki imamo više vremena da se pripremimo za utakmicu Evrolige nego ABA lige. To malo remeti stvari. Voleo bih da je obrnuto, dodao je Gavrilović.

Komentari
Advertisements