Nadal spreman, čeka se ozvaničenje

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal trebalo bi da bude spreman za nastup na finalnom mastersu u Londonu, najavio je njegov trener Karlos Moja.

Trenutno prvi teniser sveta doputovao je u London posle blaže povrede stomačnih mišića, zbog koje je morao da preda polufinalni meč Denisu Šapovalovu na mastersu u Parizu.

Nakon treninga koji je uradio na terenima Kvinsa u Londonu, njegov trener Kalos Moja priznao je da se pribojavao u vezi sa Špančevim nastupom u prestonici Engleske.

 – Stigli smo u sredu u London i trenirali u Kvinsu. U četvrtak je bio njegov prvi trening u ,,O2 areni“ i sve je prošlo dobro. Idemo korak po korak. Oprezni smo, ali isto tako znamo da je ostalo svega četiri dana do meča – kazao je juče Moja.

Svi su se u Rafinom taboru pribojavali servisa, upravo zbog opterećenja stomačnih mišića, ali Španac nije koristio veliku silu na prvim treninzima.

 – Danas je po prvi put servirao od Pariza. Nije koristio veliku snagu, ali napredak je vidan. Trebalo bi da bude spreman za ponedeljak – istakao je Moja.

Nadal će danas u toku dana održati konferenciju za medije, gde će govoriti o svom fizičkom stanju i gde će biti saopštena i konačna odluka prvog tenisera sveta.

On bi u ponedeljak trebalo da se sastane sa Aleksandrom Zverevim.

 

Komentari
Advertisements