Trinkijeri pred Zadar: Igramo u gradu koji živi za košarku

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri najavio je težak meč sa Zadrom na gostovanju u Hrvatskoj u okviru šestog kola regionalne ABA lige.

Partizan će nakon poraza od Venecije sutra odmeriti snage sa poslednjeplasiranim Zadrom, jedinom ekipom koja nije ostvarila nijednu pobedu u ovoj sezoni. Ipak, to ne zavarava trenera Trinkijerija.

Igramo u gradu koji živi za košarku, gradu sa fantastičnom dvoranom i publikom koja itekako ume da podrži svoj tim u teškim trenucima. Zadar je počeo takmičenje na način na koji je počeo i učiniće sve da protiv nas stvori neku iskru koja će im preokrenuti sezonu. Ali i za nas, posle izuzetno loše utakmice protiv Venecije, Zadar je veoma važan. Moramo sa puno više energije da igramo – rekao je Trinkijeri.

Sličan stav ima i Nemanja Gordić, koji očekuje ispunjenu dvoranu ,,Krešimir Ćosić“.

 – U Zadru nam nikada nije bilo lako, očekujem da će nas dočekati puna dvorana i veoma motivisan protivnik. Mi moramo odigrati puno bolje nego protiv Venecije i iz te bolje igre pronaći put kojim bismo došli do pobede. I jednima i drugima je ovaj meč veoma važan, tako da očekujem veliku borbu na terenu – istakao je Gordić.

Meč između Zadra i Partizana na programu je u subotu od 18 sati.

Komentari
Advertisements