MA KOJI RONALDO: Sari otkrio ključnog igrača Juventusa i sve iznenadio!

091119SarriSC

Derbi 12. kola Serije A između Juventusa i Milana na rasporedu je u nedelju u 20:45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Trener Juventusa Mauricio Sari veruje da će fudbaleri Milana biti visoko motivisani bez obzira na slab ulazak u sezonu.

Milan je dobar tim, još nisu pokazali sve od sebe ove sezone, svašta se može dogoditi na jednoj utakmici – upozorio je Sari na svojoj konferenciji za novinare.

Milan postavlja temelje. Ne znam koliko će im to pomoći da se vrate na određeni nivo, ali imaju dobar potencijal. Definitivno će nam biti potreban veći intenzitet, pogotovo u obrani, u odnosu na utakmicu protiv Lokomotive iz Moskve.

Kristijano Ronaldo zamenjen je tokom pobede Juventusa protiv Lokomotive u Ligi šampiona od 2:1 zbog problema sa kolenom i mišićima.

Ne znam može li još igrati, videćemo. To nije ništa ozbiljno, već samo bol u kolenu koji ga nakon toga dovodi do neuravnoteženosti držanja tokom igranja. Matijas de Ligt je imao pozitivan odgovor na testove na gležnju i videćemo nakon današnjeg treninga.

Iako Sari rotira svoju ekipu, čini se da Leonardo Bonući nikada nema odmora.

Moji izbori govore sve. Da mislim da možemo bez njega, pustio bih ga da se odmori. Potreban nam je zbog svog iskustva, karaktera i obrambene organizacije, pa od njega u ovom trenutku tražimo ogromnu žrtvu. On je u ovom trenutku ključan igrač, a nadam se da će se moći odmarati u budućnosti – rekao je Sari i pomalo iznenadio okupljene.

Sutrašnja utakmica posebna je za Gonzala Iguaina, koji je imao razočaravajućih šest meseci na pozajmici u Milanu pre nego što se ponovo vratio u Juventus.

Gonzalova istorija pokazuje da mu je potrebna snažna motivacija da bi dao sve od sebe. Trenutno je u dobroj formi i fizički i mentalno pa daje ekipi veliki doprinos. On zaista pomaže u izgradnji, mislim da može učiniti malo više u završnici, tako da treba više ići na postizanje golova.

Za kraj, bivšeg trenera Napolija upitali su o haosu koji se trenutno odvija na San Paolu, igrači su se pobunili protiv predsednika De Laurentiisa i Karlo Anćeloti je pod velikim pritiskom.

Nalazim se izvan te situacije, pa ne znam što se događa. Tamo su snažni likovi poput Anćelotija i Đuntolija tako da sam siguran da će oni to rešiti.

Komentari
Advertisements