Predsednik UO RSV oštar: Neprihvatljiva odluka, UO RSS ne interesuje šta misle regionalni savezi

Predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Vojvodine Borislav Perović oglasio se saopštenjem o aktuelnoj situaciji u nekada trofejnom srpskom sportu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Povodom zakazane sednice UO RSS za 15.05.2020. godine, a u savezi sa pojedinim tačkama dnevnog reda, u skladu sa ranije usvojenim Zaključcima na UO RSV, neophodno je da navedem sledeće:

Prvo, potpuno je neprihvatljivo da se odluka o načinu završetka takmičenja u sezoni 2019/2020, kao i o načinu sprovođenja takmičenja u sezoni 2020/2021, donosi bez ozbiljne stručne analize, šire javne rasprave, a naročito suprotno stavovima Arkus lige i TK RSS, te konačno suprotno važećim normativnim aktima RSS, Zakonu o sportu i Uputstvima Vlade R. Srbije, što će biti samo još jedna u nizu nezakonitih odluka UO RSS.

Navedeno upućuje na zaključak da se predloženom odlukom samo želi pogodovati pojedinim klubovima, a na štetu većine drugih, a iz razloga koji su poznati samo predlagaču navedene odluke, pri čemu se dodatno zanemaruje da će svi klubovi u narednom periodu biti realno u ozbiljnim finansijskim problemima, tako da jednostavno neće ni moći da finansiraju takmičenje u megalomanskim ligama. Drugo, postavlja se ozbiljno pitanje da li je sada vreme za izbor selektora stranca muške seniorske reprezentacije, kada se imaju u vidu odluke IHF i EHF o učesnicima na međunarodnim prvenstvima, kao i da je ova godina izborna godina u RSS.

Treće, naročito je neprihvatljivo da se sada podnosi inicijativa za donošenje odluke o raspisivanju izbora na svim nivoima u RSS, a bez ikakvih prethodnih konsultacija sa regionalnim rukometnim savezima, kao i bez prethodne promene Stauta RSS, na čemu regionalni savezi rade već duži vremenski period. Ovo ukazuje na to da UO RSS ne interesuje šta misle regionalni savezi, te da se faktički upravo vrši opstrukcija, kako ne bi došlo do dogovora svih regionalnih saveza oko izmene Statuta RSS, te potom nastavka rada Skupštine RSS u punom sastavu, a što bi trebalo biti zajednički interes.

Dodatno, ovo ukazuje da pojedinci u UO RSS čak i ne žele da svi regionalni savezi uzmu učešće u radu Skupštine RSS, jer im očigledno ovako više odgovara, uz dužno poštovanje prema onima, kao što je gosp. Đukić Milan, koji, kao član UO RSS, predsednik UO Arkus lige, te predsednik UO RK “Vojvodina“ iz Novog Sada, u svemu tome neće da učestvuje i to jasno i javno iznosi. Zbog svega navedenog RSV i dalje ne može da uzme učešće u radu Skupštine RSS, pod ovim uslovima, niti da podrži gore navedene predloge odluka, jer smatra da bi se usvajanjem istih napravila nenadoknadiva šteta za naš rukomet, stoji u saopštenju predsednika UO RSV, Borislava Perovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije vesti

NAJJAČI BONUS DO SAD: Uplati 500 i dobijaš 5.000 DINARA za online klađenje!

Nokaut faza Evropskog prvenstva u fudbalu samo što nije počela. Od subote, pa sve do utorka, 16 najboljih reprezentacija...
Flora - Nõmme Kalju
tip 1X2
1 @ 1.59
Ovaj tip je predložio Peca na 1xbet
Guarani - Koritiba
tip Da postigne pogodak - obe ekipe
Da @ 1.94
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet
Inter Miami - Orlando City
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 1.63
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks
tip Ukupno pogodaka - gost - iznad/ispod
Manje 108.50 @ 1.93
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Serbia - Belgium
tip 1X2
1 @ 1.54
Ovaj tip je predložio Peca na 1xbet

Tip dana

Tiket dana

POVEZANE OBJAVE