Pavlović o Džeriju Slounu: Njegovo delo je veće od svakog šampionskog prstena

Džeri Sloun bio je jedno od najvećih trenerskih imena NBA lige u njenoj istoriji. Iako nikad nije osvojio šampionski pprsten, niko se nije usudio da mu umanji trenersku veličinu i njegov doprinos košarci.

Mnogo tuge je izazvala njegova smrt u svetu košarke. Regovali su i njegovi bivši igrači i oni koji su mu bili protivnici na terenu.

Jedan od igrača koji je imao čast da sarađuje sa legendarnim trenerom je Aleksandar Pavlović, koji je svoje prvo iskustvo u NBA imao upravo u ekipi Jute Džez. Pavlović kaže da je Sloun bio „veliki trener i veliki čovek“.

Znate kako je kada ste klinac, svestan da imate talenat, a opet nemate iskustva, ulazite u sve novo, bez znanja (engleskog) jezika. Ispred vas stoji trener – NBA gromada. I onda, polako sedne s vama da razgovara, sa velikim razumevanjem i poštovanjem. Bio je ogroman autoritet, slično kao evropski treneri, ali sa ozbiljnim uvažavanjem svakog igrača i njihovih ličnosti, rekao je Pavlović za Nova.rs

Sloun je bio skroman iako je godinama bio najplaćeniji trener u NBA ligi.

– To ste možda mogli da saznate na interentu ili u novinama, jer su u SAD ti podaci javni. Međutim, Sloun nikada nije pokazivao bilo kakvu nadmenost, niti je iskazivao da se bilo šta meri novcem. Uvek su mi u sećanju slike kako na trening dolazi kamionetom, sa kačketom “Džon Dir”, kao sav ostali svet.

Treninzi Džerija Slouna su bili teški i naporni, sve suprotno od uvreženog mišljenja da se u NBA ne trenira naporno.

Naravno, znao se red. Do detalja je vodio računa o gotovo svemu, ukazivao na greške, trudio se da budemo ne samo bolji igrači, nego i ljudi… Brinuo se o nama, čak i van dvorana. daću vam jedan mali primer: u vreme kada nije potojao NBA dres kod, uvek nas je upozoravao da budemo adekvatno obučeni, dok nam je tokom utakmica odmah skretao pažnju da uvučemo dres u šorts. Možda se to nekome sa strane čini beznačajno, ali zapravo govori o jednom ozbiljnom sistemu vrednosti koji je uspostavio Sloun i koji je i danas izuzetno cenjen. Ostaje žal što sav njegov trud nije nagrađen šampionskim prstenom, ali njegovo delo je veće od svakog šampionskog prstena, to najbolje znamo mi koje nas je trenirao, završio je Pavlović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije vesti

Đoković: Veliki izazov za mene, ali nalazio sam prave udarce u pravom trenutku

Novak Đoković je nastavio seriju pobeda u 2021. godini, a posle meča sa Janikom Sinerom rekao je da je...
Klermon - Amijen SC
tip Dupla šansa
X2 @ 2.43
Ovaj tip je predložio Vlajko na 1xbet
Rayo Vallecano - Mirandés
tip 1X2
1 @ 1.94
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet
KK Budućnost - KK Igokea
tip 1X2
1 @ 1.43
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Sonderjiske - Mitjiland
tip 1X2
2 @ 1.63
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet

Tip dana

Tiket dana

POVEZANE OBJAVE