Primorska nije dobila licencu slovenačkog Saveza, ništa od ABA lige

Košarkaški klub Primorska ostao je bez takmičarske licence koju im nije dodelio Košarkaški savez Slovenije.

Na jučerašnjoj Sednici tamošnjeg Saveza odlučeno je da od 46 pristiglih zahteva za licenciranje, ne budu odobrena dva – Primorskoj i Radenska Kreativu iz Murske Sobote (još prikupljaju dokumentaciju).

Razlog za odbijanje takmičarske licence Primorskoj jeste to što nisu ispunili sve finansijske kriterijume. Ekipa iz Kopra ima priliku da uloži žalbu u određenom roku u suprotnom se sele u četvrti rang slovenačkog takmičenja.

To će, takođe, značiti da će izgubiti i licencu za ABA ligu, uprkos uverenjima sportskog direktora kluba Gorana Jagodnika da će Primorska naredne sezone sigurno nastupati u regionalnom takmičenju.

Njihovo mesto bi trebalo da zauzme MZT iz Skoplja, pa to znači da ABA liga mora da dodeli četiri pozivnice za ABA 2 ligu. Tu je profitirala srpska košarka, s obzirom na to da se među četiri ekipe nalaze Novi Pazar i Mladost iz Zemuna, te će se tamo pridružiti Zlatiboru i Slobodi iz Užica.

Druge dve ekipe koje su dobile specijalan poziv za učešće u ABA 2 ligi jesu crnogorski Podgorica i Studentski centar.

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Majami nakon preokreta vratio brejk protiv Bostona (VIDEO)

U trećoj utakmici finalne serije plej-ofa istočne konferencije NBA, košarkaši Majamija su pobedom protiv Bostona poveli u seriji 2:1....
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE